Gimnastica medicala in Cluj Napoca sub indrumarea unor terapeuti atestati in kinetoterapie si masaj medical, o sala de exercitii de gimnastica medicala dotata cu toate echipamentele de care aveti nevoie pentru o recuperare rapida
Gimnastica medicala in Cluj Napoca

Gimnastica medicala reprezinta o metoda terapeutica bazata pe exercitii fizice, care are ca scop reabilitarea fizica in cazul unor afectiuni, mentinerea unui tonus bun sau prevenirea aparitiei unor afectiuni locomotorii sau de alta natura.

In centrul medical Medreflex Line din Cluj, gimnastica medicala este folosita ca metoda de baza in tratamentul unui numar mare de afectiuni, dar si ca metoda de intretinere a sanatatii si preventie. Situatiile in care aplicam acest mijloc terapeutic sunt urmatoarele:

 • Existenta unei afectiuni care poate scadea capacitatea generala de miscare. Prin gimnastica medicala se urmareste refacerea acestei capacitati generale de miscare.
 • Existenta unor afectiuni care scad sau reduc marile functii ale organismului. Prin activitatea de gimnastica medicala se are in vedere imbunatatirea acestor mari functii si refacerea capacitatii de efort.
 • Corectarea unor deprinderi sau functii defectuoase ale anumitor segmente ale corpului, aparute in urma unor accidentari sau disfunctii ale altor segmente.
 • Mentinerea unui tonus muscular bun si prevenirea unor eventuale complicatii - gimnastica in timpul sarcinii, gimnastica pentru sugari si gimnastica pentru copii.

Gimnastica medicala este cunoscuta si sub denumirea de kinetoterapie.

Pe langa programele de gimnastica (kinetoterapie) specializate in tratamentul anumitor afectiuni, in centrul nostru va punem la dispozitie si programe de gimnastica medicala speciale pentru intretinere: 

 • Gimnastica pentru gravide - prin exercitiile de gimnastica pentru gravide se urmareste antrenarea corpului pentru a putea face faţă transformărilor fizice pre si postnatale, presiunii psihice, cât şi pregătirea pentru naşterea propriu zisă.
 • Gimnastica pentru copii si sugari  
  • gimnastica medicala este aplicabila atat copiilor cu probleme de sanatate, cat si celor sanatosi. Prin stimularea motorie se realizeaza automat si stimularea psihica, ceea ce contribuie la dezvoltarea armonioasa si faciliteaza ulterior integrarea usoara a copiilor in activitatile sportive si scolare.
  • gimnastica de recuperare pentru sugari aplicata precoce poate ajuta la recuperarea unor infirmitati motorii, stimuleaza mobilitatea si coordonarea bratelor si picioarelor, contribuie la linistirea bebelusului si il ajuta la dezvoltarea abilitatilor de sezut si mers.

 

Galerie fotoIntrebari si raspunsuri:

 1. Recuperare apofizita
  Trimisă de Andron Oana in 24 feb. (1 răspunsuri primite)
 2. Dureri dupa fractura tibie si peroneu
  Trimisă de Homei Remus Bogdan in 22 feb. (1 răspunsuri primite)
 3. Recuperare postoperatorie stenoze canal rahidian
  Trimisă de Eniko Simpetrean in 11 feb. (22 răspunsuri primite)
 4. Kinetoterapie pentru bolnavi Parkinson
  Trimisă de chindris adriana in 22 nov. (1 răspunsuri primite)
 5. Cerere contact
  Trimisă de Gazdoiu Cristina in 20 nov. (1 răspunsuri primite)

Informatii suplimentare